Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Duurzaamheidsrapportage 2018

Een kopie van mijn intro van het nieuwsbericht een jaar geleden:

“Ieder jaar schrijven we een duurzaamheidsrapportage voor onze klanten. Dat doen we omdat we graag transparant willen communiceren over de onderwerpen van ons bedrijf die de maatschappij aan gaan. Maar waarom zouden we dat beperken tot onze klanten?”

Met diezelfde gedachte is dit ook de jaarlijkse update op de website. In tegenstelling tot vorig jaar, waar ik veel schreef over de exacte cijfers (lees het hier), dit jaar meer over waarom wij zo’n voorstander zijn van duurzaam ondernemen.

Globaal kunnen de motieven om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, want daar valt duurzaam ondernemen eigenlijk onder, ingedeeld worden in drie categorieën: Omdat het loont, omdat het moet en omdat het hoort. En dat zijn exact de drie redenen waarom wij duurzaam ondernemen.

Wij ondernemen duurzaam omdat het loont. Enerzijds omdat het simpelweg kosten bespaard, door minder diesel te verbruiken bijvoorbeeld, anderzijds om als bedrijf onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Tegenwoordig zijn gelukkig steeds meer bedrijven bezig met duurzaam ondernemen, en wordt de onderscheidende factor steeds minder groot.  

We ondernemen ook duurzaam omdat het moet. De overheid, en indirect dus ook steeds meer van onze opdrachtgevers stellen eisen over de duurzaamheid van hun vervoerders. Een mooi voorbeeld zijn de milieuzones waar alleen maar vrachtwagens mogen komen met de nieuwste euronormen.

Daarnaast ondernemen wij duurzaam omdat we vinden dat het hoort. De huidige directie is de derde generatie van ons familiebedrijf en daardoor beseffen we als geen ander dat onze beslissingen gevolgen hebben voor de generaties na ons.

Door duurzaam te ondernemen omdat het loont, moet en hoort winnen we uiteindelijk allemaal. Daarbij bewaken we met ons duurzame beleid de efficiëntie van onze organisatie. H.N. Post en Zonen houdt hiermee bestaansrecht in een mooie, lange toekomst.

Meer weten of juist geïnteresseerd in de cijfertjes? Stuur me gerust een mailtje.

 Colin van der Zanden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 121 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):