Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Het vak van vrachtwagenchauffeur heeft nog altijd aantrekkingskracht bij jonge jongens en meiden. Dit komt deels door de “romantische aspecten” van het vak. Als een (bijna) eigen baas over ’s Heren wegen rijden, met een knappe vrachtwagen, grote opleggers, kranen en ander groot materieel.

Vaak ook nog met de gedachte dat heel Europa ontdekt kan worden en je dus veel van huis bent. Natuurlijk, de praktijk is meestal iets minder rooskleurig maar toch, als je dan zo’n jongen of meisje bent, hoe wordt je dan chauffeur?

Je kan natuurlijk rechtstreeks een (duur) chauffeursdiploma halen en solliciteren met het chauffeursdiploma op zak.  Veel toekomstige jonge chauffeurs starten echter met een BBL opleiding.  4 dagen werken in een leerbedrijf en 1 dag naar school. Een prachtig traject, waarbij je in de 2 jaar dat je de opleiding volgt al een inkomen hebt, bezig bent in een omgeving die je leuk vind en afsluit met een chauffeursdiploma, waarvan dan de kosten ook al betaald zijn. Voeg daarbij dat je in de meeste gevallen ook gelijk als chauffeur aan de slag kan bij het betreffende bedrijf.

Bij H.N. Post en Zonen gelden er twee belangrijke aspecten om leerbedrijf te zijn. Enerzijds het besef dat het haast een morele verplichting is om jonge mensen ook een kans te geven ervaring op te doen, dan wel een leerplek te geven. Anderzijds ook een heel zakelijk motief. Je krijgt de kans om jonge mensen in 2 jaar te “toetsen” en te vormen, waarbij ze ook al productief gemaakt kunnen worden. Naast de vergoeding die daar tegenover staat, moet er uiteraard ook tijd gemaakt worden om de chauffeurs in spé het vak te leren. 

Terugkomend op de aantrekkingskracht van werken in transport, zien wij dat het laagdrempelig instromen dan wel het ontwikkelen van de interesse, vandaag de dag niet eenvoudiger is geworden. Vroeger was dit eenvoudiger. Bij H.N. Post hebben we nog altijd te maken met jubilarissen die ooit als schooljongen bij ons binnenkwamen….en nooit meer zijn weggegaan.  

H.N. Post is dan ook gecertificeerd leerbedrijf, en wel in de breedste zin van het woord. Op beperkte schaal is plaats voor leerlingen. Dat kunnen de genoemde BBL’ers zijn, maar ook stagiaires zijn van opleidingen op ieder niveau. En dus ook niet alleen gericht op de chauffeursfunctie, maar ook op functies zoals monteur, expeditie- en/of administratief medewerker.

Benieuwd geworden? Ben je 14 jaar of ouder? Zie jij je ook werken in de toekomst bij een transportbedrijf en wil je weten wat nu de mogelijkheden zijn? Of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. 

  Jan Geert Francooijs (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 131 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):