Heulweg 13, 2641 KP, Pijnacker 015-362 2200 info@hnpostenzonen.nl Klanten inlog //  Aanmeldformulier uitzendchauffeur Login

Of het ontbreken daarvan?

Wanneer de eerste drukpers uitgevonden is zijn de meningen over verdeeld. Feit is dat de eerste Europese drukpersen pas enkele honderden jaren na de Chinese versies uitgevonden werden. Zonder u verder een lesje in geschiedenis te geven is dit een aardige intro in de volgende stap waar wij als transportbedrijf voor staan; het digitale tijdperk. 

Misschien vraagt u zich af; begint de transportsector daar nu pas mee? Het antwoord daarop is zowel ja als nee. Nee, want er zijn tientallen bedrijven inclusief wijzelf die al jaren bezig zijn met het papierloos maken van allerlei stromen van informatie. Wij (en de gehele sector)  maken hier belangrijke slagen in, zo ontvangen wij dagelijks meer digitale facturen dan de papieren versie. Toch is het antwoord ook ‘ja’;  ik zie als ik door ons kantoor loop nog dikwijls grote stapels papier liggen. Op zo’n moment besef ik dat we, ondanks jarenlange inspanning, nog aan het begin staan van dit digitale tijdperk.

Tijd om ons bedrijf een schouderklopje te geven, u zit tenslotte op onze website. Wij vinden onszelf in veel opzichten erg vooruitstrevend, en bewijzen dat door, vaak voor de markt uit, met zaken zoals deze digitalisering bezig te zijn. Om een voorbeeld te noemen; trots waren we ruim een jaar geleden  dat wij één van de zogenaamde ‘Launching partners’ van Transfollow konden zijn. Dé beoogde standaard voor de digitale vrachtbrief, een belangrijk onderdeel van onze informatiestroom. Transfollow is een initiatief van Beurtvaartadres, wat lang geleden ook de papieren versie van de vrachtbrief bedacht en introduceerde. 

Samen met Beurtvaartadres (wat overigens begeleid wordt door TLN en EVO) zette wij een directe koppeling op tussen ons ERP-systeem en de servers van Transfollow. Bij het inboeken van een order schieten we automatisch de vrachtbrief naar Transfollow, waardoor een chauffeur dit beschikbaar krijgt in een applicatie op zijn of haar smartphone. Alle betrokken partijen kunnen de zending real-time volgen, en hebben direct na het lossen de vrachtbrief digitaal in hun eigen systeem staan. Een ongelofelijke efficiëntieslag, en zonder papier!

Inmiddels is het ‘launching’ er wel een beetje af, en groeit Transfollow in de praktijk razend rap. Er zijn zelfs gesprekken gaande over de grens, dus dat blijven we uiteraard op de voet volgen. Overigens hebben we naast dit landelijke initiatief ook diverse individuele koppelingen met klanten waar we tijd, geld en papier mee besparen. Niet alleen op vrachtbrief niveau, maar ook nog veel breder. 

Of we de enkele honderden jaren achterstand op de Chinezen gaan goedmaken durf ik niet te zeggen. Wel durf ik te zeggen dat wij als transportbedrijf er alles aan doen om onze informatiestroom zo efficiënt mogelijk te maken voor u, en voor ons. 

Meer informatie of gewoon even sparren? Ben ik altijd voor in.

Colin van der Zanden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Actuele informatie

Aantal trucks ingezet per afdeling:

Vandaag rijden we met 121 trucks

Duurzaamheidsmeter

Procentuele besparing van CO2 uitstoot
per kilometer ten opzichte van 2018:

Werken bij H.N. Post en Zonen

Onze openstaande vacature(s):